Telefon:+36 20 225 2042, +36 20 299 5501
E-mail:diotex@diotex.hu
Elérhetõségek

Heimtextil 2017

2017.01.26.

2017-es év új textil trendjei!

Hagyományosan, idén is a Heimtextillel kezdődött az év. Lehetőségünk nyílt az új divatirányzatok megismerésére mind az anyagokat, mintákat, színeket, de az új technológiákat illetően is. Öröm volt látni, hogy a textilkiállítás népszerűsége ismét megnőtt, az 5-6 évvel ezelőtti látogatottságra emlékeztetett.

A természetes hatású és összetételű lenes anyagok mellett a gyapjú, filc, posztó, és lóden is visszatért. Hódít továbbá minden ami fényes és metálhatású.

 

Általában jellemző a mintagazdagság, főként pedig a geometriai formák használata. Tavalyhoz mérten nagy változás, hogy a nyomott minták mellett most jóval nagyobb hangsúlyt kaptak a szövött minták. Több helyen is megjelentek a szinte fotórealisztikus jacquard szövött lakástextilek, ami mindenképpen a szövési technológia fejlődését mutatja.

A textilgyártók többnyire a tavalyi pantone divatszínekben tündöklő kollekciókat mutattak, azaz sok púderrózsaszín és világoskék színárnyalat volt látható. Mindemellett az idei divatszín, a greenery is fellelhető volt itt-ott, amelyet a cápakékkel és a sárgával kombináltak.

KÖVESSEN MINKET!